Hirek

Árva csikót fogadott örökbe egy kecske

Nem akármilyen pótmamája lett egy elárvult Clydesdale csikónak: egy kecske nevelte fel.

Kecskemama(1)

Priest Welsh Ruby’s Legacy április 2-án született, teljesen egészségesen, gazdája, Emily legnagyobb örömére. A felhőtlen boldogság azonban nem tartott sokáig, a kiscsikó másnap elvesztette a mamáját. Emilynek majd a szíve szakadt meg, de ki kellett dolgoznia egy vészforgatókönyvet az árva csikó felnevelésére.Kecskemama(2)

Előkerült a cumisüveg, a csikótápszer, vitaminok, elektrolitok. Emily napjai és éjszakái is az árva csikó körül forogtak, de tudta, hogy a legjobb megoldás az lenne, ha sikerülne egy pótmamát szerezni neki. A környéken sehogy sem találtak megfelelő kancát, pedig Legacynak tejre, szeretetre és társra volt szüksége.

Kecskemama(4)

Emily egy hirtelen ötlettől vezérelve úgy döntött, hogy megpróbál egy tejelő kecskét szerezni, akitől valamennyi tejet fejhet a csikónak és aki a társa lehet a tekintélyes méretű csöppségnek.

Emilynek végül nem kellett sokat vesződnie a kecskefejéssel, a Buttercup névre hallgató kecske ugyanis szinte azonnal átvette az anyai teendőket és sajátjaként kezdett gondoskodni a megtermett Clydesdale csikóról. Legacy-nak sem kellett kétszer mondani, a nyilvánvaló különbségek ellenére azonnal elfogadta pótmamáját és szopni kezdett tőle. Így már csak a vitaminokat és egy kis táplálékkiegészítést kellett cumiból fogyasztania. A kecskemama és csikója azóta is elválaszthatatlanok.Kecskemama(5)

 

Legacy 5 hónapos korában kapott egy korban és méretben is hozzá illő barátot, akitől majd azt is megtanulhatja, milyen lónak lenni.

Legacy és Buttercup története nem csak egy megható történet a sok közül, de hatalmas segítség lehet azon a lótartóknak, akik kancájuk elvesztése miatt árva csikót nevelnek.

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?